W dniach 18-30.03.2019 r. uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia z Ośrodka Szkolno–Wychowawczego w Bochni realizowali program praktyk gastronomicznych w IB Berlin-Brandenburg gGmbH we Frankfurcie nad Odrą. Projekt „Nabywanie kompetencji zawodowych i mobilność wsparciem w wyrównywaniu szans zawodowych młodzieży”,  którego głównym celem jest  podnoszenie kompetencji zawodowych i społecznych finansowany jest ze środków UE w ramach programu Erasmus+.

W ramach 2-tygodniowej praktyki uczniowie i uczennice brali udział w zajęciach kucharskich i cukierniczych pod okiem doświadczonych instruktorów.

Poza praktyką gastronomiczną program obejmował naukę języka niemieckiego oraz warsztaty ukierunkowane na poznanie kultury naszych zachodnich sąsiadów.

Oprócz nauki gotowania, pieczenia ciast, poznawania języka i kultury niemieckiej uczniowie zwiedzili dwa ważne niemieckie miasta słynące ze wspaniałych zabytków: Berlin oraz Poczdam.

GALERIA:   https://photos.google.com/share/AF1QipMpnVmQpuAroVNpGd-bf-vhaCNjsoc8FvE76SLsOJcgb8T-8gy3-G_erd1hrW9vrQ?key=UUIxQ0Rid3BoeDA1aWE3WjExWVlVdUxFMmoyU1h3